Bunch of Colors Ferrets

Nestje Tikovka x Epke

Gedekt: 16-2-2019
Geboren: 30-3-2019
Nest grote : 7 , – 1
Rammen: 5
Moeren: 1
Pups mogen het nest verlaten op: 26 mei

Reserveringen:
1: Cissy – Bunch of colors / black self /sable ram
2: Sharon Verhoeven / ram
3: Demi K / ram
4: Tessa / ram
5: Mariska / ram
6: Annemartien / moer

Namen:
1: Bunch of colors Tyron
2: Bunch of colors Topaz
3: Bunch of colors Twister
4: Bunch of colors Ty
5: Bunch of colors Troy
6: Bunch of colors Tindra

23-5-2019

O o o wat een toestand met hun moeder , even een kleine achterstand op gelopen die ze al weer ruim in gehaald hebben dankzij Mathilda en dat maakt het dat ze op tijd met 8 weken hun nest mogen verlaten . Ook hier de laatste foto’s van dit magische nest waar ik mijn lang verwachte ram uit mocht houden Tyron blijft hier . Morgen gaan Ty en Twister al op eigen benen staan en mogen naar hun nieuwe baasjes . En maandag gaat de rest op Timon na die blijft nog heel even.

12-5-2019

Ook hier foto’s die ik al van de week gemaakt had . Nieuwe komen snel.

6-5-2019

Met dit nest gaat het weer de goede kant op even een achterstand weg werken en dat lukt nu goed body komt terug en eten als bouwvakkers . Ook hier foto’s komen later .

25 april

Ondanks dat hun moeder er niet bij is hebben ze een fijne pleegmoeder die het maar even doet allemaal top meisje mathilda ! Hier ook alles gaat goed en naar wens . 2 rammen zijn nog vrij . De nieuwe foto’s . Even in een gallerij gedaan . De eerste foto is het moertje opvolgend zijn de rammen 5 stuks .

16 april

Wat mijn grootste angst al was dat is dat tikovka de melk ging stuwen en zou stopen is gebeurd . Hele dikke grote schijven warm en rood maar nog geen ontsteking gelukkig . Op advies van de dierenarts hebben we tikovka weg gehaald bij haar pups en de pups over gebracht naar Mathilda . Dit doe je niet zomaar en is goed overwogen om de pups te behouden die al mager werden en om tikovka te besparen van een ontsteking . Leuk is het niet voor tikovka die nu ver weg van puppy geluid en luchtjes zit maar nood breekt wetten .

De rammen
Moertje
alles van boven af gezien
en alles van de voor kant

8 april
1 week oud is het 6 tal en gaat super goed . tika heeft zoveel melk dat ze snel vol zitten , dus we zijn waakzaam voor melkklierontsteking maar tot nu toe gaat het goed .

De foto’s :


Alles samen
De rammen
En het moertje

31 maart

Het was voor mij even spannend hoe dit zou verlopen , omdat tikovka in 2018 bijna haar hele nest verloren had en een fikse baarmoederontsteking en daarop een melkklierontsteking had gekregen met fikse koorts en een lange tijd zorg van mij nodig heeft gehad . Ze is er prachtig boven op gekomen en zorgt voor haar pups als een leeuwin.! Ik kan er moeilijk bij komen en weet je vind het niet erg na wat we verleden jaar mee gemaakt hebben met haar “she is back and that’s matters “!