Bunch of Colors Ferrets

Reserverings info

U bent gekomen op de pagina reservering’s informatie. Lees dit goed door tot het einde pagina om misverstanden te voorkomen.

Let op ! aangezien er veel commotie is rond het voeren van prooi en zieken fretten / pups , Wij voeren vanaf heden geen prooi dieren en of kvv meer, wij gaan over op andere alternatief om onze pups te voeren  !  Brokken blijven wij Josera minette voeren, omdat wij hier zeer goede ervarigen mee hebben en dit al jaren voeren  zonder problemen te hebben bij de fretten en pups. Onze fok fretten krijgen alleen brokken te eten.

Reserveren is mogelijk, maar er dient wel aan een aantal voorwaarden te worden voldaan.
1: Een fret is in principe niet bedoelt voor kinderen onder de 16 jaar, in de zin van eigenaar en / of verzorger. In aanwezigheid van verzorger is het geen probleem als kinderen met een fret spelen, maar in het begin zijn het toch kleine niet machientjes waar een kind erg van kunnen schrikken.
2: De nieuwe eigenaar moet weten waar hij/zij aan begint D.W.Z heeft men goede informatie in gewonnen of is al eigenaar (geweest) van een fret.
3:Mits er voldoende uitloop mogelijkheden zijn en aandacht is het geen probleem dat een fretje alleen geplaatst kan worden. Een fret heeft minimaal 2 uur uitloop mogelijkheden hebben per dag.
4: Een pup kan heel goed alleen gehouden worden en vind dit soms prettiger dan in een groep of samen met een maatje , vooral jonge rammen kunnen door hun hormonen huishouding erg vervelend worden tegen hun maatje die daar door erg veel stress kan krijgen. Ik adviseer dan hou hem alleen of zet zo snel mogelijk en dat kan al vanaf 3 á 4 maanden een hormoon implantaat. Castratie van een ram  kan pas met een maand of 6 een moer pas met 9 maanden voor buiten fretten binnen fretten vanaf 8 maanden.

De prijzen  beginnen voor alleen uitsluitend huisdieren gehouden met castratie/ sterilisatie  plicht vanaf 200 euro per pupje, angora zijn vanaf  270 euro per pupje Fokkers prijzen zijn op aanvraag en liggen beduidend hoger . De pups gaan hier alleen weg met een eerste  puppy enting , eu-paspoortje, koop contract, worden gechipt en oormijt behandeld . De tweede enting als men die wilt geven is de nieuwe eigenaar verantwoordelijk voor . Bij de dierenarts worden ze gechekt op longen, hart, oren op oormijt , buik aftasten op afwijkingen en geslachts organen bij de rammen of de balletjes ingedaald zijn of niet na deze chek krijgen de ze een goedkeuring mits alles in orde is natuurlijk.

Het voer wat hier gevoerd wordt is droogvoer van het merk Josera minette  kitten. Vanaf 4 weken worden de pups gevoerd met gewelde droogvoer Josera kitten en Animonda kitten natvoer.
Prooi dieren worden hier niet meer gevoerd aan onze pups / fretten , maar een ander alternatief om ze groot en sterk maar vooral gezond te houden . Ook leren ze het bekende waltham papje (royal canin Convalescence support instant )  te eten. Let op ! aangezien er veel commotie is rond het voeren van prooi en zieken fretten / pups , Wij voeren Geen prooidieren en of KVV meer , zo om onze pups gezond te houden.

Gereserveerd en dan?!

Wordt er een nestje geboren dan komt dit op mijn site te staan , let wel op ik hou 2 weken het nest voor mijn zelf er kunnen in die weken nog zoveel dingen gebeuren wat soms niet leuk is. Fretten pups zijn heel teer in het begin met hun gewichtjes van 7 á 10 gram bij geboorte en moeders kunnen soms best lomp zijn met hun pups , zoals er boven op gaan liggen. Om mensen niet blij te maken met een dode mus houden we 2 weken aan en laten we de moeders met rust.
De fokker houd ten alle tijden eerste keuze van het nest ongeacht welk nest als ik denk dat er een pupje bij zit waar ik de lijn mee verder kan zetten .

De mensen die gereserveerd hebben en het nestje is geboren en er zit een pupje bij voor u kunt u toegevoegd worden in een Whatss app geroep als u dit heeft en wilt, het is geen verplichting maar wel erg leuk wat ik gemerkt heb van 2017 dit was namelijk een proef.
Daar komen foto’s in te staan die ik uit de losse hand maak, niet altijd de mooiste maar wel leuk. Deze groep wordt dan ook gestart als ik zeker kan weten welke kleuren er zijn om teleurstellingen te voorkomen, dit zal zijn als de pups 3 weken oud zijn ongeveer. En de groep wordt gesloten na 2 weken na het ophalen van de pups, zijn er dan nog vragen graag via de e-mail en niet via Whatss app meer.

Kleuren van de pups zijn soms moeilijk te zien als ze zo klein zijn aub geduld hier voor, zodra ik wat kan zien en dat is met een week of 3 a 4 dan kan ik wat zeggen hier over.

Als de pups 5 weken oud zijn kan er kennis met de pups gemaakt worden, dit gaat op afspraak  en  worden in een groep en of groepen gehouden, het is een zeer leuke drukke middag waar de uren strak aan gehouden worden ivm het drink patroon en rust van moeders en pups.
Op de dag dat er kennis gemaakt wordt met het pupje en de klik is er tussen pup(s) en toekomstige eigenaar , wordt er een aanbetaling gedaan van 50% van het totaal bedrag wat het pupje kost contracten worden getekend en worden voor de kennis maak middag via e-mail gezonden om rustig alles door te lezen. Zijn er vragen vanwege het contract kunt u ze vragen op deze kennis maak middag of als u niet kan komen via de mail.

Als men niet in staat is om te komen kennis maken met het u gereserveerde pup dan moet de aanbetaling binnen 3 dagen op mijn rekening staan.
Deze aanbetaling wordt op een koopcontract vast gelegd en wordt natuurlijk verrekend met het totaal bedrag.
Als men onverhoopt toch wil afzien van het pupje(s) , zal er geen restitutie  plaatst vinden op het aanbetaalde bedrag.
Ik stuur 1 x een e-mail als er binnen een 3 dagen geen tegen bericht van u kant komt dan komt het pupje weer vrij en ik ga dan aannemen dat er geen interesse meer is in het gereserveerde pupje . Langer blijven als men het pupje niet kan ophalen kan maar met afspraken er wordt een week vrij gehouden en daarna gaan er helaas kosten komen van 4 euro per dag dat het pupje langer blijft . Helaas heb ik dit zo moeten doen aangezien er in het verleden er nogal misbruik gemaakt van werd. Pups die naar het buitenland vertrekken moeten tot 15 weken hier blijven tot ze vertrekken ivm met rabies enting die nog bovenop het bedrag komt van het totaal bedrag wat het pupje kost.

Vanaf 8/9 weken mag het pupje opgehaald  worden en krijgt dan mee en is helemaal klaar voor de nieuwe wereld :

Eu-paspoort.
De enting die gegeven wordt is puppy-DP en is voor een heel jaar bescherming tegen hondenziekte en parvo.
Puppy pakket
Koop contract
Oormijt behandeld
Gesocialiseerd en zindelijk.
Chek bij de dierenarts

  • Rabies enting zit niet bij het totaal bedrag in dit is een extra enting kosten hier voor is 45 euro en word pas gegeven op 12 weken leeftijd eerder niet!
  • Kosten langer verblijf na 1 week na de op haal datum zijn 4 euro per dag dat het pupje wat langer in mijn ferretry verblijft. Met uitzondering fokkers pups die wachten op hun koerier en ivm rabies enting.

Een stamboom kunt u op gestuurd krijgen na schriftelijk bewijs van de dierenarts dat het pupje gecastreerd is of implantaat heeft gekregen eerder wordt een stamboom niet meer uit gegeven.
Fokkers krijgen deze stamboom wel mee.

 

Ook zien wij liever niet dat er eigen fretten of andere huisdieren mee genomen worden bij zowel kennismaken en ophalen van de pup. Dit om te voorkomen dat er ongewild ziektes over gebracht kunnen worden op  pups en ik zelf hondjes heb die niet gecharmeerd zijn van andere honden. 

In het gedeelte waar mijn fretten en pups leven laat ik geen mensen meer toe ook dit om ongewild ziektes te weren en rust voor de moedertjes met hun kersverse pups!